Istoria Kokoro

Clubul Sportiv Kokoro Iași își începe istoria în anul 2008, în luna martie, când s-a deschis prima locație de antrenament în cartierul Tătărași. În anul 2010 am deschis o a doua sală de antrenament în cartierul Păcurari iar din anul 2013 avem o locație de antrenament și în Bucium. Începutul a fost timid, dar pas cu pas am învățat, am crescut și ne-am dezvoltat alături de sportivii noștri.

Kokoro - inimaÎn cadrul acestui club se practică karate, o formă de luptă care a apărut din nevoia țăranilor japonezi de a se apăra de rău-făcători, în urma interzicerii utilizării armelor de către împăratul Japoniei. Astfel oamenii au fost nevoiți să își transforme propriul corp într-o armă – una letală. Noi, practicăm astăzi un sport provenit din arta mâinilor goale (Karate) dar ne dorim ca fiecare practicant să ajungă la un nivel mai profud, să ajungă la a practica arta Karate. Cei care vor reuși să transforme sportul în artă se vor modela devenind oameni de caracter.

Clubul Kokoro a fost înființat de Hociung Ioana cu sprijinul antrenorului ei, Sensei Ionuț Ștefănescu. Ioana a început să practice karate la vârsta de 14 ani, în anul 2001, la Clubul Sportiv Ronin Piatra Neamț sub îndrumarea antrenorilor Mirela și Ionuț Ștefănescu și a lui Stelian Buzinschi. A fost captivată de universul care s-a deschis în fața ei: o lume întreagă de posibilități și puteri nebănuite, oameni deosebiți, prieteni adevărați. Ioana a participat la multe concursuri regionale, naționale și internaționale având rezultate frumoase ca sportiv. Câteva din rezultatele ei au fost:

  • Locul II kata individual, locul II kumite individual Campionatul Național de Karate EUR&Ka, Timișoara 2008
  • Locul II kumite individual, Campionatul European de Karate EUR&Ka, Italia 2008
  • Locul I kumite echipă, locul III kata individual, Campionatul Național de Karate EUR&Ka, Timișoara 2009

2004-Ioana-Ronin-Piatra-Neamț

2004 – Ioana alături de o parte din colegii de la Ronin Piatra-Neamț

2012-Mirela-Ioana-Ionut

2012 – alături de Senpai Mirela Ștefănescu 1 Dan Karate și Sensei Ionuț Ștefănescu 3 Dan Karate

2014 - alături de câțiva dintre sportivi

2014 – alături de câțiva dintre sportivi

În anul 2006, fiind studentă în Iași, a căutat să continue practicarea karate-ului. La îndrumarea antrenorului Ionuț Ștefănescu a deschis, în anul 2008, prima locație de antrenament a Clubului Kokoro. În anul 2011, după terminarea facultății, Ioana s-a înscris la la Școala Națională de Antrenori, unde a absolvit în anul 2013, devenind antrenor de arte marțiale.

În anul 2014, Kokoro a împlinit 6 ani de existență, 6 ani plini de evenimente frumoase, de bucurii și victorii. N-am fost feriți nici de lacrimi sau înfrângeri. Au fost momente în care am râs și momente în care am plâns împreuna, au fost experiențe care ne-au făcut mai buni decât ieri. Ne bucurăm că familia Kokoro crește și că rezultatele muncii de ani de zile încep să se contureze, încet, dar sigur spre înalta performanță sportivă dar, mai ales, umană. Iată două exemple în acest sens:

 

martie 2009, Cupa Mărțișor Piatra Neamț

martie 2009, Cupa Mărțișor Piatra Neamț

martie 2013 - Campionatul Național de Karate locul III kumite, Timișoara

martie 2013 – Campionatul Național de Karate locul III kumite, Timișoara

antrenament ianuarie 2011

antrenament ianuarie 2011

Campionatul Național de Karate Timișoara, martie 2013, locul III kata

Campionatul Național de Karate Timișoara, martie 2013, locul III kata

Ceapă Cătălin – cel mai perseverent sportiv al clubului, se află alături de noi de la deschiderea primei locații de antrenament, în anul 2008 Axinte Andrei

 
Kokoro = inimă, esenţă a tuturor lucrurilorDenumirea clubului este reprezentativă pentru ceea ce oferim sportivilor noștri. Kokoro înseamnă, în limba japoneză, „inimă”, „esența tuturor lucrurilor”. La Kokoro facem lucrurile din inimă și punem preț pe calitate, oferind celor care ni se alătură experiențe care vor contribui la formarea și cizelarea caracterului lor. Căutăm în fiecare zi să fim mai buni, mai puternici și mai înțelepți!

Trebuie să le mulțumim tuturor celor care de-a lungul timpului ne-au întins o mână și ne-au ajutat să ne dezvoltăm: Sensei Ionuț Ștefănesc, Senpai Mirela Ștefănescu, Senpai Stelian Buzinschi, Sihan Mihai Cioroianu, fam. Hociung, Senpai Florin Molodoi, fam. Cuciureanu, fam. Cernătescu, fam. Cucoradă, fam. Axinte, colectivul Școlii Generale Ionel Teodoreanu Iași, colectivul Școlii Generale Ion Creangă Iași, dna Roxana Popa. Mulțumiri speciale d-nei Georgiana Sârbu și dl-ui Ciprian Ene care ne sprijină de fiecare dată în organizarea evenimentelor.

Povestea Kokoro merge mai departe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *